Förslag på hur man ska kunna göra Värnamo kommun tryggare efter gängkonflikterna ska nu tas fram, säger Charlie Rendahl biträdande polisområdeschef i Värnamo. Foto: SVT

Efter gängkonflikten – Värnamo ska bli tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och Värnamo kommun ska i ett projekt försöka öka tryggheten efter gängkonflikterna i kommunen. En workshop ska mynna ut i handfasta förslag.

Polisen och Värnamo kommun vill nu ta hjälp av invånarna i Värnamo för att få fram handfasta förslag på hur man ska kunna öka tryggheten.

– Vi har efter den senaste tiden av gängkonflikter märkt av en ökat otrygghet, säger Charlie Rehndal, biträdande lokalpolisområdeschef i Värnamo.

Våldsvågen i Värnamo

– Den senaste tiden har mycket handlat om gängvåld, nu vill vi ha med medborgarna på tåget och få in förslag.

Workshop

Polisen och tjänstemän från kommunen kommer nästa vecka, den 24 april, vara på plats i Gummifabriken och Flanaden för att samla in synpunkter från allmänheten. Det hela ska sedan mynna ut i en workshop den 29 april där konkreta förslag ska läggas fram

Sedan i julas så har flera skjutningar och sprängningar inträffat i Värnamo kommun. Sedan flera personer gripits har läget dock lugnat ner sig.

Se mer i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet