Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Davidsson kommentera de uppmärksammade banderollerna i spelaren. Foto: Mikael Fritzon/TT

Efter kvalsegern – HV71:s ordförande berättar om supportrarnas meddelanden

Uppdaterad
Publicerad

Det krävdes sju matcher innan HV71 vann kvalet för att hålla sig kvar i SHL mot Oskarshamn. Nu väntar flera förändringar framöver. Samtidigt berättar föreningens ordföranden Andreas Davidsson om otrevliga meddelanden till hans fru och barn.

Efter att laget klarat sig kvar i SHL väntar nu stora förändringar framöver, berättar HV71:s tf ordförande Andreas Davidsson som säger att de varken är nöjda med årets säsong eller den föregående.

– Det handlar mycket om att ställa ett antal frågor. Tränar vi bäst i Sverige? Har vi bäst fys? Har vi bäst isträningar? Har vi den kravställan som krävs för att vara ett lag långt högre upp i tabellen än vad vi har varit de senaste åren, säger han.

Och förändringar inom föreningen är annalkande. Som exempel nämner Andreas Davidsson att de redan tagit in en ny fysansvarig i form av Björn Melin. Vissa saker är också redan klara, men där har HV71 inte valt att kommunicera det än. Angående förtroendet för sportchef Kent ”Nubben” Norberg säger HV71:s ordförande:

– Det kommer vi få återkomma till längre fram. Där har vi inte klart nu. Vi håller på att diskutera igenom de här sakerna. Det kommer bli förändringar, men vilka positioner får vi återkomma till. När vi är klara med genomgången av den här säsongen och säsongen innan kommer vi gå ut med nyheter om hur vi tänker agera.

Andreas Davidsson och hans familj har fått motta otrevliga meddelanden från supportrar, vilket Jönköpings-Posten var först med att berätta.

Hör HV:s ordförande berätta om det och supportrarnas avgångskrav i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.