Efter oroligheterna i Mullsjö – polisen utökar närvaron

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tid av anlagda bränder, skadegörelse och djurplågeri har oron ökat bland befolkningen i Mullsjö. Polisen har därför nu utökat sin närvaro på plats.

Flera av de Mullsjöbor som SVT pratat med menar att oron nu har växt med anledning av de oroligheter som varit den senaste tiden. En oro för vad som kan hända framöver om det eskalerar ytterligare. En rädsla som polisen ändå förstår:

– Jag förstår helt att den rädslan finns, men jag tycker att man kan känna sig säker i Mullsjö. Jämfört med många andra kommuner i Sverige, så är Mullsjö en väldigt trygg kommun, säger Erik Lindblad, operativ samordnare på Polisen i Jönköping.

Tips en viktig pusselbit

Polisen säger att den här typen av brott och framförallt bränder, är väldigt svårlösta. De menar att tips och anmälningar från allmänheten som är och verkar i Mullsjö är mycket viktigt för att polisen ska kunna komma vidare i sin utredning.

Hör polisen Erik Lindblad berätta om arbetet på plats i Mullsjö för att trygga befolkningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.