Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mullsjöbon Farnaz känner sig inte trygg i Mullsjö längre efter alla oroligheter som varit, hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT, Mattias Landström

Bränder och sabotage: Oron växer i Mullsjö efter upprepade oroligheter

Uppdaterad
Publicerad

Anlagda bränder, dödade katter och sabotage är några av de saker som skett i Mullsjö under den senaste tiden. Natten till fredagen brann det igen och nu växer oron bland befolkningen för framtiden.

Under våren och sommaren 2020 var det flertalet anlagda bränder i Mullsjö på kort tid. Nu är det flera Mullsjöbor som vittnar om att historien upprepar sig efter sex bränder inom loppet av två veckor på orten, senast natten mot idag. Dessutom har det varit andra sabotage som halshuggna katter och nedklottrade lekparker.

– Jag som har barn blir ju orolig för vad som kan hända, jag vågar inte släppa ut henne något ensam. Halshugger man katter vet man inte vad det kan bli nästa gång, säger Farnaz Torkniman till SVT.

Under natten till fredag inträffade en brand utan naturlig orsak i ett friluftsområde.

I klippet ovan hör ni Mullsjöborna Anette, Gunnar och Farnaz berätta om sin oro kring vad som hänt i staden den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.