Återigen har ett antal fönsterrutor krossats på fritidsgården Chillan. Foto: Privat

Efter skadegörelsen – nu håller fritidsgården stängt

Publicerad

När flera fönsterrutor för tredje gången slagits sönder på fritidsgården Chillan i Sävsjö, stängs nu verksamheten ner på obestämd tid.

På mindre än en månad har fritidsgården utsatts för skadegörelse vid tre tillfällen, senast under natten till onsdagen. Rutor har krossats och till följd av förstörelsen har inte aktiviteter kunnat genomföras som planerat.

– Man blir upprörd så klart. Vi vill skapa goda förutsättningar för de unga men vi har inte kunnat göra lika mycket som innan och nu är det dessutom höstlov. Det känns otacksamt så klart, säger kultur- och fritidschef Frank Isaksson.

Förutom att verksamheten drabbas blir skadegörelsen också kännbar ekonomiskt.

– Det är stora pengar. Bara fönster kostar minst 15 000 kronor, det ställer till stora problem.

Foto: Privat

Vissa iakttagelser

Händelserna har polisanmälts och under utredningen efter den senaste skadegörelsen och reparationstiden kommer fritidsgården att vara helt stängd.

– Personal och ungdomar blir oroliga så klart men vi måste säkra lokalen, ta bort glassplitter och återställa fönster. Spår ska också säkras.

Vad tänker du om att det här har hänt?

– Det finns ingen hotbild mot oss eller något sådant. Det här handlar nog om någon som mår dåligt av olika orsaker. Vi har gjort vissa iakttagelser och har en god bild av vilka det kan vara. Det är viktigt att polisen tar det här på allvar nu, säger Frank Isaksson.

Återställandet av fritidsgården beräknas ta knappt en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.