HV71 Dam vann serien – nu inleds slutspelet och siktet är inställt på SM-guld. ”Alla vill slå oss”, säger backen Sidney Morin. Foto: SVT

Efter succésäsongen: HV71 Dam vill skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

HV71 Dam har gått från klarhet till klarhet denna säsong och vann serien överlägset. Nu när slutspelet börjar siktar laget på att vinna SM-guld för första gången någonsin.

– Vi är taggade, vi har spelat hela säsongen bara för att komma hit där vi är nu, säger backen Sidney Morin.

I dag börjar SM-slutspelet och HV71 Dam ställs i kvarten mot Leksand. Laget går nu in i slutspelet med ett stort självförtroende. Inte så konstigt med tanke på att de vann serien överlägset och tog flest poäng i grundserien i SDHL:s historia med hela 99 poäng av 108 möjliga.

Nytt målrekord

Dessutom gjorde de 170 mål på en säsong, vilket också är rekord.

Joakim Engström, tränare i HV71 Dam. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

– Vi har byggt vårt självförtroende från första matchen så det tar vi med oss. Men sedan att vi slog poängrekord och gjort många mål, det har vi lämnat bakom oss nu, säger tränaren Joakim Engström.

– Jag tror att vi har en måltavla på våra ryggar, alla vill slå oss, för att vi vann ligan stort. Men det är roligt att vara på toppen, säger Sidney Morin.

Siktar ni på att skriva historia genom att vinna klubbens första SM-guld?

– Ja, det är ju vårt mål. Jag tror att alla klubbar har som mål att vinna SM-guld. Nu börjar slutspelet och vi kommer göra allt för att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.