Efter tumultet på J-Södras träningsmatch – supporter döms till böter

Publicerad

När Jönköpings Södra spelade träningsmatch mot Helsingborg på Jordbrovallen i Jönköping den 4 februari uppstod tumult och slagsmål mellan lagens supportrar. Nu döms en man i 25-årsåldern från Jönköping till böter för att ha sprungit in på planen.

Hemmasupportrarna och supportrarna från Helsingborg befann sig på samma långsida på Jordbrovallen med en avspärrning mellan grupperingarna. Enligt en supporterpolis på plats började bortasupportrarna att kasta snöbollar mot Jönköping Södras klack. Efter det uppstod tumult och slagsmål, som delvis utspelades sig inne på planen, vilket innebar att matchen fick avbrytas.

Kände sig hotad

Den nu dömda mannen har uppgett att han kände sig hotad av tre Helsingborgsupportrar och därför sprang in på planen. Videoupptagningar från händelsen visar dock att mannen är inblandad i tumult med bortasupportrarna innan han backar av planen.

Därför döms mannen för brott mot ordningslagen till 30 dagsböter på sammanlagt 8 400 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.