Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hampus Nilsson i första klass och Nike Vättö i tredje klass på Finnvedens gymnasium kommenterar nollningsbrevet som skapat starka känslor. Foto: Emma Johansson/SVT

Elever: ”Det här är lite för grovt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett nollningsbrev till de elever som börjar i årskurs 1 på Finnvedens gymnasium sprids på sociala medier och upprör föräldrar. I klippet hör du vad två elever tycker om det som skickats ut.

Brevet har skickats till ett okänt antal elever som nu börjar i årskurs 1. I brevet står det bland annat att nya elever på Finnvedens gymnasium inte får använda kafeterian och att de kan räkna med att få sina mopeder stulna. Brevet är undertecknat tredjeklassare.

”Många vågade inte ta sin moped”

Ordförande för skolans elevkår, Ebba Skogefors, tycker att det är synd att alla treor ska dras över en kam.

– Det där känner jag inte alls igen. Det är ovanligt många cyklar här i dag, många vågade inte ta sin moped efter hoten i brevet. Det här ger ett oförtjänt rykte för alla treorna och det är tråkigt, säger hon.

Skolan har kopplat in polisen eftersom brevet var så hotfullt.

Hör mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.