”Det betyder mycket att få träffa alla ungdomar” Foto: SVT

Elever i Mariannelund hjälper de behövande

Publicerad

Eleverna på Mariannelunds folkhögskola kan varje vecka välja att delta i projektet, öppna händer, där de går ut i samhället och hjälper till hos de som behöver det.

Mona Joelsson är en av de behövande som regelbundet tar emot hjälpen. Hon uppskattar att eleverna kommer och hjälper henne med sysslor som inte hemtjänsten hinner med, men framförallt är det sällskapet hon värderar.

– Det betyder också att få träffa alla ungdomarna, det tycker jag är mycket trevligt. Den sociala samvaron, säger Mona Joelsson.

Läraren Lena Rimås vill kombinera folkhögskolans teoretiska undervisning med mer praktisk erfarenhet.

Teori blir praktik

– Vi har mycket teori på skolan och vi vill kombinera det med praktik och göra det kontinuerligt som ett kursmoment varje vecka, säger Lena Rimås.

Hon ser hur vänskapen mellan eleverna och dem de besöker växer.

– Vi ser många olika fördelar med det här, dels får människor hjälp med det de inte kan göra och sen så ser vi att det växer vänskap mellan generationer och kulturgränser, säger Lena Rimås.

Se klippet för att höra en av eleverna och Mona prata om besöken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.