Jönköping IK och Mullsjö AIS har anmält sig till den nya innebandyligan. Foto: TT

Elitlagen i länet säger ja till nya innebandyligan

Publicerad

Det är turbulent inom svensk innebandy just nu. En majoritet av elitlagen är på gång att säga nej till spel i Svenska Superligan, SSL för att istället välja den nybildade utbrytarligan Premier Floorball League.

Den främsta anledningen till den konflikt som pågår mellan elitklubbarna och SSL är ekonomisk. Klubbarna menar att Svenska innebandyförbundet inte lyckats landa tillräckligt lukrativa kommersiella avtal, vilket i sin tur genererar för lite intäkter till klubbarna.

De båda elitklubbarna i Jönköpings län. Mullsjö AIS och Jönköpings Innebandyklubb har båda meddelat att de kommer att välja att spela i den nya ligan.

”Bättre förutsättningar”

JIKs ordförande Dan Nordlöf skriver i ett uttalande:

”Styrelsen i JIK är nu mer övertygade om att en egen liga, i rådande situation, ger oss och vår elitverksamhet bättre förutsättning för den utveckling som världens bästa liga har ropat efter i så många år”

Klubben är noga med att påpeka att JIK ungdom däremot stannar kvar i ett nära samarbete men Svenska Innebandyförbundet.

Kallat till nytt möte

SSL har dock ännu inte gett upp. Idag, söndag, var sista dagen för anmälning till SSL men nu har man flyttat senaste anmälningsdagen till ligan till den 15 februari och har kallat till ett möte på Arlanda på onsdag.

SSL har aviserat att man kommer att köra en liga oavsett om de nuvarande elitklubbarna inte anmäler sig. Då fyller man på med lag från allsvenskan.

Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Herr

Mullsjö AIS

Jönköpings IK

Lindås Rasta IBK

Storvreta IBK

IBF Falun

IBF Örebro

Höllvikens IBF

IBK Dalen

IK Sirius IBK

Pixbo Wallenstam IBK

FBC Kalmarsund

Linköping IBK

Dam

Jönköpings IK

IK Sirius FBC

Täby FC

Pixbo Wallenstam IBK

Malmö FBC

IBK Dalen

Karlstad IBF

Örnsköldsvik IB

Warberg IC

IBK Göteborg

Ännu ej bestämt sig

Västerås Rönnby (avvaktar beslut till efter mötet på måndag)

Endre IF

KAIS Mora

SSL Herr

Växjö IBK

FC Helsingborg

SSL Dam

IKSU

Källa: IBnytt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.