Genrebild. Foto: Bildbyrån

Utbrytarligan: ”Det har varit tyst sedan december”

Publicerad

Konflikten inom svensk innebandy ser inte ut att lösas. Fredag är sista ansökningsdag för de föreningar som vill vara med i nya ligan Premier Floorball League (FSSL) och på söndag är det sista ansökningsdag för SSL.
– Det har varit tyst sedan december, säger Krister Kalte, ordförande i Svenska Superligan, till SVT Sport.

Det senaste i förhandlingarna är att utbrytarligan Föreningen Svenska Superligan (FSSL) tog fram ett licensavtal i december.

– Vi blev ombedda att göra ett licensavtal för SSL-rättigheterna, vilket vi gjorde och fick beskedet att de avslutar förhandlingarna men de fick inte ens starta,  säger Krister Kalte, ordförande i Svenska Superligan.

– Vi menar att få rådighet till de kommersiella rättigheterna och rättigheterna för rörlig bild. Med rådighet menar vi inte att vi ska få äga dem, vi kräver att få sälja på dem.

Men från Svenska innebandyförbundet är diskussionerna fortsatt stängda.

– Så länge kravet är att rättigheterna ska över så är diskussionerna om licensavtalet stängda. Om de avstår från det kravet, att rättigheterna ska över, då kan vi förhandla när som helst, säger Krister Azelius, styrelseledamot i Svenska Innebandyförbundet.

I söndags bildade de intresserade klubbarna den nya föreningen Premier Floorball League. Nu ser det ut som att det kan bli en utbrytarliga nästa säsong.

– Jag tror att förhoppningarna är små. Jag har en oerhörd önskan att det skulle bli så, men i min värld och förbundets värld så blandar vi inte önskan om att ställa upp vilka krav som helst. Utan det här måste mötas på ett sätt som även vi tycker är resonabelt, förnuftigt och trovärdigt för framtiden, säger Azelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer