SSL. Foto: Bildbyrån

Efter strejkhoten – kan bli ny innebandyliga till hösten

Publicerad

Sprickan inom SSL bara växer. Eter att 24 av 28 klubbar (herr och dam) i början på januari meddelade att de är redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi har nu ytterligare ett spadtag tagits.
I söndags togs beslutet att bilda Premier Floorball League, rapporterar Radiosporten.

Konflikten tog sin början i inledningen av året när 24 av de 28 SSL-klubbarna meddelade att de var redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi. Anledningen är att de anser att Svenska innebandyförbundet inte lyckats landa tillräckligt lukrativa kommersiella avtal, vilket i sin tur genererar för lite intäkter till klubbarna.

Den sista januari var sista anmälningsdagen till kommande säsongs SSL-spel. Då hade bara fem (IKSU, Mora, Rönnby, Göteborg, Växjö) klubbar anmält sig. Den anmälningstiden har sedan förlängts till 10 februari.

Kan vara igång till hösten

Men nu rapporterar Radiosporten att 23 av de 24 intresserade klubbarna i söndags hade ett störmöte där de bildade den nya föreningen Premier Floorball League och där tanken är att ligan ska vara igång redan till hösten.

– Vi har tvingats till det här. Förbundet (Svenska Innebandyförbundet) har inte ens startat en förhandling. De slog igen dörren och sedan dess har den inte ens stått på glänt. Det är beklagligt att det blir så här, men nu är vi där och alla är positiva att komma igång och det här kommer definitivt utveckla innebandyn, säger Krister Kalte, ordförande i Svenska Superligan, till Radiosporten.

Krister Azelius, som är Svenska innebandyförbundets styrelseledamot, säger dock till Radiosporten att han inte håller med om att förbundet stängt dörren i förhandlingarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer