SM-finalen i innebandy mellan KAIS Mora och IKSU i april förra året. Foto: Bildbyrån

Krisen i SSL – bara fem lag anmälda

Uppdaterad
Publicerad

I går var det den sista anmälningsdagen till nästa års SSL, Sveriges högstaliga i innebandy. Men endast fem lag har anmält sig.

25 av 28 SSL-klubbar (herr och dam) är redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi då parterna inte är överens om pengafördelningen mellan förbund och klubbar samt hanteringen av de kommersiella rättigheterna.

I går, den 31 januari, var den sista anmälningsdagen till kommande säsongs SSL-spel – ett datum som Svenska Innebandyförbundet (SIBF) tidigarelades från slutet av april med motiveringen att förbundet måste börja förbereda vakanstillsättning om klubbar väljer att kliva ur systemet.

Enligt Sportbladet var det den 28:e januari endast Kais Mora och Iksu, de två toppklubbarna på damsidan, som hade anmält sig och därmed inte kommer att vara en del av en eventuell urbrytarliga. 

När SVT Sport i dag var i kontakt med Svenska Innebandyförbundet har ytterligare några lag tillkommit.

”5 lag är anmälda, 17 har lämnat önskemål om uppskov och sex har inte svarat. Det går ut en påminnelse idag om att de har till söndagen 10 februari på sig”, meddelar förbundets mediaansvarig Lisa Ekils via mejl.

Avvaktar med anmälan

Som det ser ut kommer majoriteten av elitlagen på herr- och damsidan som ingår i Föreningen Svenska Superligan (FSSL) att avvakta helgens elitkonferens innan man tar något beslut i frågan. Den regerande svenska mästaren Storvreta är ett av de lagen som inte kommer att anmäla sig i tid.

– Nej, vi kommer inte att skicka in den i dag, säger Hannes Öhman till UNT och fortsätter:

– Det här är en jätteviktig helg för oss för att sätta fart på det här projektet.

Anmälda lag är IKSU, Mora, Rönnby, Göteborg på damsidan. På herrsidan är det endast Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.