Lotta Frenssen vd Elmia AB. Foto: SVT

Elmia AB korttidspermitterar 70 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste veckorna har flera av mässorna på Elmia flyttats fram på grund av Coronapandemin. Därför väljer Elmia AB att korttidspermittera cirka 70 personer.

Elmia AB kommer nu att nyttja det statliga bidraget för att korttidspermittera en större del av de anställda så att de snabbt kan återinkallas när behoven uppstår igen. Från och med den 1 april kommer drygt 70 av cirka 90 anställda korttidspermitteras i olika grad.

– Vi gör vad vi kan för att komma stärkta ur denna utmanande situation som också påverkar besöksnäringen och arbetstillfällen i vår region. Vi är övertygade om att efterfrågan på det mänskliga mötet medupplevelser, utbyte av erfarenheter, innovationer och affärsutveckling kommer vara stort närpandemin och dess konsekvenser lagt sig, skriver Lotta Frenssen, VD på Elmia i ett pressmeddelande.

– I detta skede är det viktig att vi kraftsamlar och använder kommuninvånarnas resurser klokt och effektivt. Nu krävs ökat samarbete mellan de kommunala bolagen samt de kommunala förvaltningarna för att möta de behov och situationer som uppstår under pandemin, skriver Ilan De Basso som är ordförande i RådhusAB, som äger bolagen inom Jönköpings kommun där Elmia AB ingår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet