Framflyttade mässor till följd av coronaviruset får dramatiska konsekvenser för det kommunala mässföretaget Elmia. Hör vd Lotta Frenssen berätta. Foto: Kristin Renulf / SVT

Tomt och öde på Elmia – mässor och konferenser skjuts på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Den rådande situationen med coronaviruset har tvingat det kommunägda mässföretaget Elmia AB i Jönköping att flytta fram flera mässor och evenemang. Något som vd Lotta Frenssen menar får dramatiska konsekvenser.

På torsdagen ekade lokalerna tomma i kongress och konserthuset på Elmia i Jönköping och samtidigt kom beskedet att ett av sommarens större arrangemang, Dreamhack Summer, flyttas fram. Just nu är det tuffa tider för ett av Nordens största mässföretag.

– Det är klart att det får dramatiska konsekvenser. Det är ju inte det vi vanligtvis sysslar med, att flytta fram mässor, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia AB.

Corona Jönköping

”Dramatisk nedförsbacke”

Samtidigt skapas i nöden nya typer av uppgifter. En stor del av tiden läggs just nu på dialog med företrädare för de olika mässorna som Elmia har. Lotta Frenssen säger att det därför inte i nuläget är aktuellt att säga upp personal, även om ekonomin drabbas.

– Det är en dramatisk nedförsbacke.  Men som tur är har Elmia historiskt sett en stark ekonomi med god likviditet och en stark ägare. Men det här går naturligtvis fort och vi kommer tvingas göra det vi kan för att dra ner på våra fasta kostnader, absolut.

Och vad gäller Dreamhack Summer har festivalen tillsammans med Elmia lyckats hitta ett nytt datum i augusti.

– Det är ett datum som båda parter tror på men vi vet ju inte hur länge det här mötesstoppet kommer ligga kvar.

Det är ju inte så långt fram i tiden ändå, tror du att det kommer gå att genomföra?

– Jag hoppas det men jag vet ju inte. Det är ingen som vet idag, Säger Lotta Frenssen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet