Foto: ElmiaVisa alla (2)
Visa alla (2)

Elmia tvingas flytta fram lantbruksmässan

Uppdaterad
Publicerad

En av Elmias största mässor i Jönköping – Lantbruksmässan – kommer inte kunna arrangeras som planerat i oktober. Det är osäkerheten kring coronapandemin som gör att mässbolaget nu tvingas flytta fram utställningen.

Lantbruksmässan är en av Elmias viktigaste mässor och brukar dra runt 20 000 besökare. Men osäkerheten just nu gör att årets mässa som var planerad till 21-23 oktober, måste senareläggas.

– I nuläget är det för osäkert läge inte minst med de mötesrestriktioner som finns. Det handlar om en mässa med stor komplexitet som kräver framförhållning, och därför var vi tvungna att fatta ett beslut redan nu, säger Lotta Frenssen, VD för Elmia AB till SVT Nyheter Jönköping.

Försöker hitta nytt datum

Elmia jobbar just nu tillsammans med branschorganisationer och utställare för att hitta ett nytt datum, men det är ännu oklart när det kan bli.

– Det är mängder av samtal just nu med allt från utställlare, hotell, mässbyggare och media. Vi befinner oss i en fortsatt mycket svåranalyserad situation, säger Lotta Frenssen, VD Elmia AB.

Den första lantbruksutställningen på Elmiaområdet arrangerades 1959 och det är första gången man nu ser ut att tvingas ställa in. Mässan brukar ha runt 300 utställare, och ungefär lika många mjölk- och köttdjur som visas upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet