Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videoklippet ovan ger energirådgivaren Magnus Johansson sina fem bästa tips för att hålla nere elkostnaderna. Foto: SVT

Elpriserna i länet har ökat – så kan du få ned dina kostnader

Publicerad

Elpriserna har ökat i hela Sverige och så även i Jönköpings län. I Vetlanda arbetar nu kommunens energi- och klimatenhet för att hjälpa människor att sänka sina kostnader. Och enligt energirådgivaren, Magnus Johansson, finns det en hel del att tänka på.

Elpriserna ser ut att hålla sig på en hög nivå under längre tid. Dessutom är priserna oftast högre i södra Sverige då mycket av vår el produceras i norr, vilket kräver en längre transportsträcka. 

– Det har också att göra med att det blivit en globaliserad elmarknad och när priserna är höga i Europa ökar även priserna här i Sverige, säger Magnus Johansson, energirådgivare på Vetlanda kommun.

Kommunen har märkt att människor är allt mer intresserade av att veta hur de kan göra för att vara klimatsmarta och även hålla ned sina elkostnader.

– Det finns många saker privatpersoner kan göra för att sänka elkostnaderna, säger Magnus Johansson

I videoklippet ovan ger energirådgivaren Magnus Johansson sina fem bästa tips för att hålla nere elkostnaderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer