Emma Carlsson Löfdahl från Eksjö lämnar riksdagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Beskedet: Emma Carlsson Löfdahl lämnar riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagspolitikern Emma Carlsson Löfdahl från Eksjö lämnar sitt uppdrag. Det uppger Liberalerna i ett pressmeddelande under måndagen.

Under hösten 2019 avslöjade Aftonbladet att Carlsson Löfdahl hyrde sin makes lägenhet i Stockholm som övernattningslägenhet. Det stötte på stark kritik, bland annat från det egna partiet. Åklagaren lade senare ner förundersökningen.

– Självklart känns det jätteskönt. Jag har hela tiden hävdat att jag inte gjort något fel, sade Carlsson Löfdahl då till P4 Jönköping.

Politisk vilde

Kort därefter tog hon en time-out och lämnade Liberalerna. Efter sommaren återvände hon som politisk vilde.

Men nu har hon alltså fattat beslutet att lämna riksdagen.

Carlsson Löfdahl  skriver på Facebook att hon hade tänkt lämna sitt uppdrag först till årsskiftet, men att hon efter att ha jobbat hemifrån under pandemin har svårt att känna sig motiverad att starta om inför höstens riksdagarbete.

”Stor respekt”

Ny riksdagsledamot för Liberalerna i Jönköping blir Jakob Olofsgård.

– Det är med stor respekt, men framförallt med glädjen och entusiasm att få chansen att göra skillnad, säger han i ett pressmeddelande.

Olofsgård tillträder den 1 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.