Se SVT:s reporter berätta om läget på platsen morgonen efter lägenhetsbranden. Foto: Simon Fredling/SVT

En person död efter brand i flerfamiljshus i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 03 natten mot söndag larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Värnamo. Alla boende evakuerades och en person fick åka till sjukhus – men personens liv gick inte att rädda.

Strax efter 06 på söndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll.

– Vi är kvar med oförminskad styrka för att säkerställa att branden inte spridit sig vidare i konstruktionen, säger Rickard Wertheimer, inre befäl hos räddningstjänsten.

Totalt har räddningstjänsten haft ett 40-tal personer från nio brandstationer på plats.

Startade i lägenhet

Orsaken bakom branden är inte klarlagd men den har startat i en lägenhet och sedan spridit sig till vinden i byggnaden.

Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

– Den kommer troligen göras under måndagen, det är fortfarande för varmt att gå in och det är inte akut att få det gjort nu, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Rökdykare gick in

14 person fick evakueras enligt räddningstjänsten. Den person som fick åka till sjukhus och senare avled hämtades ut av rökdykare.

Den avlidna personens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.