En person fördes till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus på Kålgården i Jönköping. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

En person död efter lägenhetsbrand i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter en brand i en lägenhet på Kålgårdsområdet i Jönköping. Larmet om branden kom in till räddningstjänsten vid 19-tiden på fredagskvällen.

Enligt polisen var det kraftig rökutveckling initialt. När räddningstjänsten kom till platsen hittades en kvinna i 80-årsåldern som var medvetslös i en lägenhet. 

– Vi hjälpte den medvetslösa kvinnan ut till ambulansen, säger insatsledaren Jerker Suredahl på räddningstjänsten.

Kvinnan avled senare av sina skador, enligt polisen. Närmast anhörig är underrättad. I nuläget är det oklart hur branden startade men den ska ha slocknat av sig självt, enligt polisen. 

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts och lägenheten har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.