Foto: SVT

En person misstänks för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det var igår som en villa totalförstördes i en brand utanför en ort i Jönköpings kommun. Polisen misstänker att branden var anlagd.

En man fick föras till sjukhus efter villabranden, skadeläget är fortfarande okänt och flera hundar dog. Brandorsaken är fortfarande okänd, men polisen förhörde redan igår den person som nu är misstänkt för mordbrand, berättar Frida Martinsson som har haft ansvaret för utredningen.

Åklagaren Lisa Hedberg leder förundersökningen och hon bekräftar att det finns en person som är skäligen misstänkt för mordbrand. Men hon säger också att det är tidigt i utredningen och vill inte kommentera vad som framkommit vid förhör.

Är den misstänkta personen gripen?

– Nej, ingen person är frihetsberövad, säger åklagaren Lisa Hedberg.

Är personen omhändertagen på något annat sätt?

– Det är inga uppgifter som jag vill kommentera.

Polisen ska nu göra en brottsplatsundersökning för att bland annat få klarhet i brandorsaken. Enligt åklagaren Lisa Hedberg ska det också hållas fler förhör och även vittnen ska höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.