En person skadad efter olycka utanför Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att en mindre skåpbil och en lastbil krockade på riksväg 30. Olyckan inträffade strax norr om Lammhult i Sävsjö kommun vid 12-tiden och polisen har nu inlett en brottsutredning.

En kvinna har förts till Växjö lasarett efter en krock mellan en lastbil och en mindre skåpbil. Kvinnan körde skåpbilen och enligt polisen är hon allvarligt skadad.

– Det finns vissa uppgifter kring olyckan och därför har vi nu inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, säger Hanna Andersson, polisens presstalesperson.

Hon vill i nuläget inte gå in närmare på vem av förarna som är misstänkt för brott.

– Bägge fordonen är nu beslagtagna för teknisk undersökning, säger Hanna Andersson.

Enligt polisen finns inga uppgifter om att lastbilschauffören ska vara skadad.

Växjö lasarett uppger att kvinnan är i 20-årsåldern. Sjukhuset bedömer hennes skador som livshotande och tillståndet som kritiskt.

Hon blev inlagd på intensivvårdsavdelningen.

Under eftermiddagen flyttades kvinnan till Skånes universitetssjukhus i Lund och Region Skåne uppger senare att kvinnans tillstånd inte längre bedöms som livshotande, men att hennes skador är allvalliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.