Foto: TT (genrebild)

En till polisförhör efter bråk på SJ-tåg

En person fördes till polisstationen i Eksjö misstänkt för att ha ställt till bråk ombord på tåget mellan Malmö och Stockholm.

Personalen ombord på ett SJ-tåg larmade polisen i Jönköping om att det var stökigt bland passagerare och personalen hade för avsikt att avvisa flera personer från tåget vid stationen i Nässjö. Tåget kom från Malmö och var på väg mot Stockholm för vidare färd mot Haparanda. Ombord på tåget fanns ett par hundra utländska medborgare och bland dem var det flera som, enligt personalen var stökiga.

– Tågpersonalen berättade för oss att det var flera flyktingar som betedde sig aggressivt, berättar Mikael Ene vid polisen i Jönköping.

En avvisades

Passagerna hade alla biljetter. Men när polisen mötte upp i Nässjö beslutades att en av passagerarna skulle avvisas från tåget. Nu ska polisen utreda vad som egentligen hände ombord på tåget och om personen har rätt att befinna sig i landet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer