J-Södras nyförvärv Erik Moberg (till vänster) har tidigare spelat för bland annat Örebro. Foto: Conny Sillén/TT/arkivbild

Erik Moberg klar för J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacken Erik Moberg är klar för Jönköpings Södra meddelade klubben på en presskonferens under måndagsförmidagen.

– Jag har bra passningsfötter, både till vänster och höger, sa 31-åringen under pressträffen.

Moberg har tidigare spelat i Motala AIF, Åtvidabergs FF, Örebro SK och danska Viborg FF. På torsdag är han med och tränar i sin nya klubb J-Södra.

– Jag tror att vi har goda chanser att gå upp igen. Jag har varit med om det två gånger tidigare och jag hoppas att det kan bli en tredje. Men det kommer att bli tuffa matcher, säger han som kommentar på frågan om vad han tror om J-Södras möjlighet att åter nå allsvenskan.

Flyttar nästan hem

Han kommer från Motala och ser fram mot att kunna bo närmare familjen. Moberg har skrivit på för två år och assisterande tränaren Christer Persson är nöjd att klubben har lyckats signera med den nya mittbacken.

– Han har ett driv och en ambitionsnivå som gör att han vill utvecklas och bli bättre, säger Christer Persson och fortsätter:

– Han är en följsam mittback och har en god spelförståelse.

”Bra intryck av föreningen”

Moberg har lång erfarenhet av spel på högsta nivå. Han kommenterar valet av sitt nya klubbval så här på J-Södras sajt:

– Jag har fått ett mycket bra intryck av föreningen i all kontakt som vi haft inför i dag. Det jag har sett av laget och hur man spelat tidigare har också tilltalat mig. Det tillsammans med närheten till familjen har skapat en bra helhet och jag ser fram emot att träffa alla och komma igång med träning.

Erik Moberg

Ålder: 31 år, född -86

Moderklubb: BK Zeros

Klubbar: Motala AIF, Åtvidabergs FF, Örebro SK och Viborg FF

Familj: Sambo och två barn

Bor: Jönköping

År på kontraktet: 2-årsavtal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.