Foto: SVT

Explosion i flerfamiljshus i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade strax före halv fyra i natt i ett flerfamiljshus i Huskvarna. Flera personer larmade om att en kraftig smäll hörts och om rökutveckling från en föreningslokal i huset.

Då polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen konstaterades att någon typ av smällare kastats in i en lokal genom ett fönster. Skadorna ska enligt polisen vara begränsade.

Polisen har spärrat av på platsen och nationella bombskyddet tog hand om föremålet som man senare under dagen kunde konstatera var något typ av pyrotekniskt föremål, en så kallad banger.

Föreningslokal

Bangern kastades in i en föreningslokal i ett flerfamiljshus på Söder i Huskvarna. Ingen person ska ha skadats men flera hade hört smällen och ringt 112.

-Det är hemskt att det händer, säger en person som representerar föreningen och som vill vara anonym. Lokalen används som en samlingsplats, främst för äldre personer.

-Vet du om det kommit några hot mot föreningen?

– Nej det har det inte och det har aldrig hänt något liknande innan.

”Tryggt att polisen är här”

Malin Gustafsson, boende i området, hörde ingen explosion men vaknade av polisen och räddningstjänstens arbete.

– När jag såg polisens bombgrupp här så blev jag orolig. Men det är tryggt att polisen är här. Det har varit mycket i det här kvarteret överlag, säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen har under dagen knackat dörr i området och efterfrågar även eventuella vittnen från händelsen inatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.