Det kan bli en högre lön för de som väljer att jobba efter 65 år. Stefan Gustavsson är kommunelråd i Sävsjö Foto: TT/SVT

Extra klirr i plånboken om du jobbar efter 65

Publicerad

Personer som uppnått pensionsåldern i Sävsjö kommun erbjuds att fortsätta jobba fram till 67 års ålder mot en påökning av lönen för varje år. Beslutet har klubbats av kommunstyrelsen och gäller alla som arbetar inom kommunen.

Förslaget om att erbjuda personer som når pensionsålder att fortsätta jobba inom kommunen, beror på att man haft svårt att anställa folk inom alla kommunens yrken den senaste tiden.

– Därför vill vi försöka locka dem att jobba vidare genom att man får fem procent påslag vid 65, 10 procent vid 66 och 15 procent extra i lön när man är 67 år, säger kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö, Stefan Gustafsson (KD).

Man behöver inte jobba heltid, utan kan välja att jobba halvtid, men ändå få det extra lönepåslaget.

Hur tror du att det här kommer tas emot av äldre i kommunen?

– Min bild av det hittills är att det är mycket positivt. Man tycker att det är roligt att man som äldre blir uppmuntrad och uppvärderad. Att man är värdefull och att man behövs, säger Stefan Gustafsson (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.