Foto: Anders Wiklund/TT arkivbild

Fängelse för grov kvinnofridskränkning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern döms för att vid flera tillfällen ha misshandlat och hotat sin fru. Mannen ska nu avtjäna ett fängelsestraff på ett år och betala ett skadestånd till kvinnan.

Enligt domen i Jönköpings tingsrätt har mannen vid sex tillfällen misshandlat sin fru under ungefär ett års tid. Han har även gjort sig skyldig till två fall av olaga hot.

Paret har varit bosatta i Jönköping och enligt kvinnan har det varit meningsskiljaktigheter som bland annat handlat om familjens ekonomi.

Mannen anser sig felaktigt beskylld

Den nu dömda mannen har i förhör sagt att kvinnan oriktigt beskyllt honom för hot och våld, och att hon gjort det på grund av att han ville skilja sig från henne.

Men tingsrätten slår fast att mannen gjort sig skyldig till grov kvinnofridskränkning och han ska förutom fängelsestraffet även betala drygt 40 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.