Under fredagen meddelade tingsrätten sin dom gällande mordet i Gislaved förra året. Foto: SVT / TT

Fängelse för knivmordet i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

De två män som åtalats för mord efter att ha knivskurit en 23-årig man så illa att han dog dömdes på fredagen av tingsrätten i Jönköping. Den ene mannen döms till tio års fängelse medan den andre enbart döms för ofredande.

Det var i september i fjol som en 23-årig man avled efter att ha blivit knivhuggen i ryggen på Södra Storgatan i Gislaved. Två män i 20-årsåldern kunde gripas och åtalades senare misstänkta för mord. En av männen släpptes efter rättegången och döms nu enbart till dagsböter för ofredande.

Tio års fängelse

Hans kamrat döms däremot för mord och grov misshandel till fängelse i tio år. Han ska även betala skadestånd till anhöriga och den man som misshandlades på sammanlagt 180 000 kronor.

Bakgrunden till mordet är att det ska ha blivit ett bråk på platsen där en släkting till den knivdödade 23-åringen ska ha misshandlats av en av de misstänkta. 23-åringen ska krävt att männen skulle be hans släkting om ursäkt, men i stället uppstod ett bråk som slutade med att 23-åringen knivskars så illa att han dog av sina skador.

En annan man knivskars i armen under bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.