Bilden är en arkivbild och har inget med själva händelsen att göra. Foto: Bertil Ericson / TT

Fängelse för vansinnesfärd i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer fick fly för att inte bli påkörda av en bil som med hög hastighet körde på trottoarer i centrala Tranås i mitten av april. Nu döms föraren, en 36-årig man, till fem månaders fängelse.

Det var när mannen vägrat stanna på polisens begäran, som vansinnesfärden tog fart. Mannen körde upp på trottoaren på Storgatan i Tranås och körde på ett elskåp och en stolpe. Enligt en av poliserna, som försökte få stopp på mannens framfart, fick flera personer fly för att inte bli påkörda av bilen som kom farande i hög hastighet.

Försökte springa från polisen

När polisen väl fick stopp på bilen försökte mannen springande fly från platsen, men polisen lyckades gripa honom.

Den 36-årige mannen döms nu av Eksjö tingsrätt till fem månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Han döms även för andra trafikbrott och ringa narkotikabrott som inträffat vid tidigare tillfälle. Mannen är hemmahörande i Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.