Fyra personer är allvarligt skadade efter bilolycka utanför Tranås. Foto: Tobias Marbenius

Fängelsestraff efter dödsolyckan utanför Tranås

Publicerad

Tre och ett halvt års fängelse blir straffet för den man som orsakade dödsolyckan utanför Tranås i mitten av mars. I trafikolyckan var tre bilar och sex personer inblandade och en man i 65-årsåldern omkom.

Den nu dömde mannen som är i 60-årsåldern och hemmahörande i Tranås var kraftigt alkoholpåverkad vid dödsolyckan. Han hade en alkoholkoncentration i blodet på 1,42 promille och han var även drogpåverkad.

Han framförde bilen i hög hastighet och vid flera tillfällen gjorde han omkörningar vid skymd sikt och han korsade även heldragen linje.

Döms för samtliga åtalspunkter

Krocken inträffade kvällen den 18 mars på riksväg 32 mellan Sunhultsbrunn och Tranås, i höjd med Färestorp.

Mannen döms nu i Eksjö tingsrätt för grovt vållande till annans död, tre fall av grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen döms på samtliga åtalspunkter och utöver fängelsestraffet ska han betala skadestånd till de andra drabbade i olyckan samt anhöriga till den man som omkom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.