Trångt var det här! Foto: Bildbyrån

Färjestad vann dramatiskt klassikermöte

Det blev ett rafflande klassikermöte i Kinnarps Arena – som krävde en förlängning. Men till slut stod Färjestad som segrare med 6-5 mot HV71. Stor matchhjälte blev Mikael Wikstrand.

HV71 rivstartade hemmamötet mot rivalen Färjestad. Laget gick tidigt upp till en tvåmålsledning och det var Oscar Sundh som låg bakom det hela. HV-forwarden rakade först in en retur på ett skott från Anton Bengtsson innan han en stund senare tog vara på ytterligare en retur och lade in 2-0.

Men efter den fina starten jobbade gästerna sig in i matchen.

Ryno och Lindqvist levererade

Johan Ryno slog in reduceringen på volley i spel i numerärt överläge efter att Michael Lindqvists skott tagit i sargen och studsat ut framför HV-målet. Kort därpå skickade Lindqvist in kvitteringen. Drygt fyra minuter senare var Ryno framme igen när Färjestadsforwarden snärtade upp ledningsmålet i krysset.

Martin Thörnberg kvitterade till 3-3 med ett rappt handledsskott. Men Johan Ryno och Michael Lindqvists skulle svara ännu en gång. För när just Thörnberg åkte ut för en tripping och Sundh bara sekunder senare fick sätta sig i utvisningsbåset efter en crosschecking var det dags igen. Ryno hittade Lindqvist med en diagonalpass och forwarden sköt 4-3 till gästerna.

200:e målet

Mikael Wikstrand såg sedan ut att punktera matchen med sitt 5-3-mål för Färjestad.

Men bara sekunder senare satte Thörnberg sitt andra mål för matchen och sitt 200:e totalt i HV-tröjan. Målet gav hemmalaget ny energi och med drygt tre minuter kvar tråcklade Victor Ejdsell också in kvitteringen.

Matchen avgjordes i förlängning. Där blev Wikstrand stor matchvinnare för sitt Färjestad efter ha lagt in pucken i öppet mål.