Långtidsparkeringarna kommer att blir färre vid resecentrum i Jönköping.

Färre parkeringar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen påbörjades ett större trafikprojekt vid resecentrum i centrala Jönköping. Syftet är att ge plats åt det nya höghushotellet samt länka samman Tändsticksområdet med Västra centrum.

Framför allt är det parkeringsytorna  som är belägna vid Järnvägstorget som kommer att  påverkas. En del av dem försvinner för gott och andra kommer endast fungera vid lämning och hämtning av resenärer. Vissa av långtidsparkeringsplatserna som varit belägna på Järnvägstorget kommer dock att flyttas 400 meter bort mot Piren.

Ska ge plats åt höghushotell

Trafikomläggningen görs för att skapa yta för det framtida höghushotellet och länka samman Tändsticksområdet med Västra centrum. För att det ska fungera måste biltrafiken däremellan minska. Vid årsskiftet beräknas trafikprojektet vara klart. Biltrafiken kommer att dras om och bilisterna kommer inte att påverkas nämnvärt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.