Karin Holm har länge drömt om att starta eget företag, mitt under coronapandemin blev drömmen verklighet. Foto: SVT/Charlotte Göransson

Fler startar företag – trots coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Många blir varslade, permitterade och företag tvingas gå i konkurs under coronapandemin. Samtidigt vågar fler att starta företag. Nya siffror visar att antalet nystartade företag ökade i Jönköpings län under juli månad.

Totalt registrerades 113 nya företag, vilket är en ökning med 26 procent, enligt statistik från Bolagsverket som företaget Visma har sammanställt.

– Jag tror att många som har blivit av med jobbet under coronakrisen, och har haft en dröm om att starta eget men har aldrig hittat läget, men nu är det läget, säger Drazen Crnoja som är ordförande i Företagarna Jönköping.

”Klaffade väldigt bra”

Karin Holm i Fagerhult, utanför Habo, är en av dem som valt att satsa på digital utveckling och registrerade sitt företag nu i sommar. När hon väl skulle ge sig ut efter sin utbildning fanns inga jobb och därför har hon nu förverkligat sin dröm.

– Nu i coronatider är ju digitalt väldigt populärt, så då tyckte jag det klaffade väldigt bra, säger hon.

I klippet ovan kan du höra Karin Holm berätta mer om att starta företag under en pandemi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.