Flera bilar i ett garage i Värnamo har förstörts i en brand natten till fredagen. Foto: SVT/Jonas Tubbin

Tiotal bilar skadade efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Vid 02-tiden natten mot fredag började det brinna i en garagelänga i Värnamo där ett tiotal bilar stod parkerade.
– Alla bilar är mer eller mindre skadade, säger Ceasar Saliba, vid polisen.

Det var strax före klockan två i natt som räddningstjänsten larmades till Vråenvägen i Värnamo eftersom det brann i en carportlänga. Branden var kraftig och eftersom bostadshus låg nära fick boende evakueras innan man kunde fastställa att branden inte kunde sprida sig.
 Alla bilar har fått mer eller mindre omfattande skador. Branden är släckt, men räddningstjänsten var vid 06-tiden kvar på platsen för efterbevakning. Ingen person ska ha kommit till skada vid branden, men lägenheterna närmast garagelängan utrymdes under släckningsarbetet.

Ska göras teknisk undersökning

Det finns misstankar om att branden kan vara anlagd och polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Det kan vara så att det handlar om mordbrand, vi får se vilken brottsrubriceringen blir och vad vi får fram i den fortsatta utredningen, säger Ceasar Saliba.

Polisens tekniker har under förmiddagen gjort en teknisk undersökning på brandplatsen för att försöka fastställa brandorsaken och säkra eventuella spår. Polisen har också använt en kriminalsökhund på platsen. Vid lunchtid hävdes avspärrningen på platsen. kommer att göra en utredning på brandplatsen för att försöka fastställa brandorsaken och säkra eventuella spår.

Polisen är angelägna om att få in tips från allmänheten om iakttagelser som gjorts i området vid tiden för branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.