Flera bränder under natten och morgonen

Publicerad

Under natten till måndag och under måndagsmorgonen har flera bränder härjat i skogen och i en fristående byggnad. Under måndags morgonen är räddningstjänsten kvar på en gräsbrand i skogen i Gislaved.

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen fick SOS in ett larm om en gräsbrand på Reftelevägen i Gislaved. När räddningstjänsten kom fram till platsen konstaterades att ett gräsområde på 2 gånger 600 meter brann.

– Räddningstjänsten kunde snabbt få kontroll över branden, men de är fortfarande kvar så att ingen glöd sprider sig, säger räddningstjänstens ledningscentral.

Hestra/Gislved

Vid 21-tiden på söndagskvällen fick SOS in ett larm om en gräsbrand vid Hestra, när räddningstjänsten kom fram till platsen konstaterades att ett gräsområde på 100 gånger 100 meter brann.

– Branden är helt släkt och ingen person kom till skada, säger räddningstjänstens ledningscentral.

Brand i garage

Under söndagskvällen startade även en brand i ett garage i Värnamo. När räddningstjänsten kom fram till platsen var det en fullt utvecklad brand.

– Branden är släckt, men räddningstjänsten har haft bevakning under natten. Det var stor risk för att det skulle sprida sig. Men under måndagsmorgonen lämnade räddningstjänsten platsen. räddningstjänstens ledningscentral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer