Bilden på traktorn är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT/Montage

Flera fordon i olycka på riksväg 40

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade strax efter klockan 11 på fredagsförmiddagen på riksväg 40 strax öster om Bottnaryd och vägen var vid tidvis helt avstängd i riktning mot Jönköping. Efter en dryg timma kunde den öppnas igen.

Det handlar, enligt polisen, om en bil och en traktor som har kolliderat mellan Ulricehamn och Jönköping, strax öster om Bottnaryd. Olyckan ska ha skett i riktning mot Jönköping. En person, som färdades i personbilen, uppges ha förts till sjukhus i ambulans.

Enligt polisen så är föraren av traktorn, en man i 80-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik. Polisen har hållit förhör och dokumenterat förhållandena på platsen.

Långa köer på plats

Vägen var helt avstängd i riktning österut från Bottnaryd östra till Skogsliden, i samband med räddningsarbetet. Strax innan klockan 13 öppnades vägen igen, då hade mycket långa köer bildats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.