Foto: SVT (arkivbild)

Flera mindre skogsbränder i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Flera mindre skogsbränder har brutit ut i länet under tisdagseftermiddagen. Vid tvåtiden larmades räddningstjänsten om en brand i ett skogsområde nära en sportanläggning i Bredaryd.
– När vi anlände brann ett område med ung lövskog på en yta av 30x30 meter, berättar insatsledaren Jon Aldenklev för SVT Nyheter Jönköping.

En sporthall ligger bara 20-25 meter från brandområdet men ett 20-tal brandmän har bekämpat branden och det syntes vid 15.10-tiden inte längre några öppna lågor. Stykor från Värnamo, Bredaryd, Gislavled, Skillingaryd och Sävjsö har deltagit i arbetet.

Räddningstjänsten fortsätter under eftermiddagen med att blötlägga marken för att förhindra att branden blossar upp igen.

Skogsbrand utanför Vrigstad

Vid tretiden kom också larm rök i skogen utanför Vrigstad längs väg 127. Räddningstjänsten åkte till platsen med enheter från Stockaryd, Sävsjö och Vetlanda för att undersöka och fann en brand inne i skogen, utan öppna lågor.

Området är cirka 50x25 meter och släckningsarbete pågår. Räddningstjänsten kommer finnas kvar på platsen en tid framöver.

Skogsbrand i Norra Grohult

Strax före klockan fyra kom larm om ytterligare en skogsbrand, denna gång vid Norra Grohult i Vaggeryd. Räddningstjänsten är på plats med enheter från Vaggeryd, Skillingaryd, Malmbäck och Jönköping.

Branden är begränsad till ett område på  cirka 25x25 meter utan lågor. Arbetet med eftersläckning kommer att fortsätta en tid framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet