Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Flera olyckor i snövädret – SMHI utfärdar gul varning

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande under måndagen besvärligt väglag runtom i länet på grund av den snö som kommit, men SMHI har nu tagit på den tidigare vädervarningen. Flera olyckor har inträffat och här kan du följa läget längs vägarna.

Följ vår direktrapportering om trafik- och väderläget i länet

Malin • Problemen med JLTs försäljningskanaler är lösta.

Maria • Förstår att vädret ställer till det men vad har ni för förklaring på att vare sig linje 2 eller 4 gick upp mot Dunkehallabägen. Vägen är röjd o buss 11 gick enl tidtabell. Kundtjänst kunde inte ge besked o chauffören på linje undrade också vad var frågan om!

En trafikolycka mellan en lastbil och personbil har inträffat på riksväg 30 mellan Vrigstad och Hook. Räddningstjänsten är på plats och det är köer på platsen. Oklart om någon person kommit till skada.

Just nu har Länstrafiken i Jönköpings län stora problem med sina försäljningskanaler och för resenärare innebär det att man inte kan köpa biljetter. Det är därför gratis att resa med länstrafiken fram tills problemen är lösta.

Max • Det står 4 bussar (linje 2) på rad på Hermansvägen, där den främre bussens bakdel halkat över båda färdriktningarna i höjd med Rosenlundsskolan.

Länstrafiken har problem med stora förseningar på flera håll, men den mesta trafiken rullar ändå. Vid halvåtta stängdes dock linje 2 av på sträckan mellan Dalvik och Hisingsängen efter att flera bussar kört fast på den sträckan.

En personbil har kört i diket på väg 152 i Vaggeryds kommun. Olyckan inträffade vid 6-tiden. Skadeläget är oklart.

Det har kommit stora mängder snö under natten mot måndagen.

Väg 32, i norrgående riktning, i höjd med Säby kyrka strax söder om Tranås är fortfarande avstängd efter den lastbilsolycka som inträffade på söndagskvällen.

Omledning sker via väg 133 Gripenberg och E4 Gränna. Först vid 07.30 beräknas vägen öppna igen.

Singelolycka med lastbil på väg 40 väster om Axamo. Larmet om olyckan kom vid 22-tiden på söndagskvällen. Enligt Trafikverket har olyckan stor påverkan på trafiken i båda riktningarna.

Lastbilsolycka på väg 32 strax söder om Tranås. Enligt larmet ska lastbilen blockera vägen i norrgående riktning. Olyckan skedde strax efter 21.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.