Vid åttatiden körde en lastbil med släp ner i diket på riksväg 32 utanför Aneby. Foto: Tobias Marbenius

Flera olyckor i dagens halka

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade under onsdagen. Bland annat bötfälldes en förare och en lastbil blockerade länsväg 153 mellan Reftele och Smålandsstenar på kvällen.

Det var vid klockan 17.30 på onsdagseftermiddagen som en lastbil körde ner i diket på länsväg 153 mellan Reftele och Smålandsstenar i Gislaveds kommun. Lastbilsflaket blockerar vägen som är helt eller delvis avstängd.

Ingen ska ha skadats. Enligt poliser på olycksplatsen så är det otroligt halt väglag.

Strax efter, vid 18-tiden kom larm om en olycka mellan en personbil och en lastbil på E4 strax innan södra avfarten till Värnamo. En personbil voltade och hamnade på taket och en av de fyra drabbade skadades.

Olyckor tidigare under dagen

Det rapporterades om besvärligt väglag och flera olyckor i trafiken på många håll i Jönköpings län även under morgonen och förmiddagen.

– Vi trafikanter måste ta det försiktigt och hålla avstånd i trafiken, och måste man inte ut så stanna hemma, sa räddningstjänstens ledningsoperatör då.

Klockan 08 körde en lastbil med släp ner i diket på riksväg 32 utanför Aneby. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Lastbilschauffören som färdades ensam i fordonet klarade sig undan allvarligare skador – men enligt vittnen på platsen kunde slutat sämre med tanke på den stolpe till en vägskylt som gick in genom vindrutan.

Vid 08:08 körde en lastbil med släp ner i diket på riksväg 32 utanför Aneby. Foto: Tobias Marbenius

Stillastående trafik i hala backar

Det har varit stora problem i den så kallade Göteborgsbacken utanför Jönköping med stillastående tyngre fordon. Dessutom har det kommit in flera larm om olyckor med personbilar runt om i länet.

Fick böter

Klockan 06:47 körde en personbil ner i diket utanför Ödestugu. Klockan 08:19 körde en personbil in i en lykstolpe i Jönköping. I Nässjö kolliderade två bilar i rondellen på Spexhultsvägen strax före klockan 07:00, och en av förarna fick böter för att inte ha följt väjningsplikten.

– Det är väldigt halt på vägarna runt om länet nu på morgonen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Det finns inga rapporter om allvarliga personskador i samband med de här olyckorna.

Det har även varit besvärligt för kollektivtrafiken, då flera bussar kört fast i Jönköpingstrakten. I klippet nedan ser du hur det såg ut i Dunkehallabacken i Jönköping vid 08:30-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.