Moa Hansson från Landsbro och Erik Rosjö från Jönköping, men tävlande för IK Mora är uttagna till att tävla i VM i finska Lahtis. Foto: Ulf Björkman/SVT

Flera skidåkare från länet uttagna till VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra skidåkare från Jönköpings län finns med i den svenska landslagstruppen till junior- och U23-VM. Det blev klart på onsdagen.

Den 20–27 januari är det dags för världsmästerskapet för juniorer och yngre seniorer. Då är det dags för Lahtis i Finland att arrangera junior- och U23-VM på banorna där det så sent som för två år sedan genomfördes VM-tävlingar för seniorer.

Eric Rosjö är en av de uttagna åkarna från länet som ska tävla i U23. Han kommer från Jönköping och tävlade tidigare för Hallby, men kör nu för IFK Mora.

På juniorsidan är Leo Johansson från Skillingaryd uttagen, Hanna Abrahamsson från Eksjö SOK och Moa Hansson från Landsbro.

SVT träffade Erik Rosjö inför SM i Hallby som avgjordes för ett år sedan, se klippet nedan

De är uttagna till landslagstruppen

Damer, U23:

Johanna Hagström Ulricehamn, Moa Lundgren IFK Umeå, Emma Ribom, Piteå, Elina Rönnlund, IFK Umeå.

Herrar, U23:

Fredrik Andersson, Sollefteå, Gustaf Berglund, IFK Mora, Marcus Grate, IFK Umeå, Hugo Jacobsson Falun-Borlänge, Eric Rosjö, IFK Mora.

Damer, junior:

Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, Tilde Bångman, Offerdal, Moa Hansson, Landsbro, Frida Karlsson, Sollefteå, Louise Lindström, Högbo Gif, Linn Svahn, IFK Umeå.

Herrar, junior:

Axel Aflodal, Offerdal, Johan Herbert, IFK Mora, Leo Johansson, Skillingaryd, William Poromaa, Åsarna, Ossian Rosenberg, Åsarna, Simon Åstot, IFK Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.