Även under onsdagen drabbades Huskvarna av vattenläckor Foto: Anna-Karin Hedén / SVT

Flera vattenläckor i Jönköpingsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Jönköping fick under natten och onsdagsmorgonen larm om flera vattenläckor.

Larm om läckande vatten kom från både Huskvarna och Vättersnäs. Vatten sprutade upp ur gatorna och strax efter 3.30-tiden på morgonen rann det vatten från en fastighet på Österängen. Där var orsaken ett rör som brustit.

– Förmodligen handlar det om rör som frusit sönder i kylan, säger Richard Lindqvist, inre befäl räddningstjänsten i Jönköping.

Enligt räddningstjänsten har kommunens tekniska avdelning informerats och är ute och jobbar med problemen. Man varnar också för att vattnet som rinner upp snabbt fryser. Det är därför mycket halt på platserna.

Även driften på Jönköpings kommun bekräftar att det troligen handlar om rör som frusit sönder.

– Det är normalt när det blir kallt, det finns inget vi kan göra för det här händer när tjälen kryper ner i marken. Läckorna är inget som påverkar några hushåll och ingen har tagit skada vad jag har hört, säger Mikael Bernström.

Arbetet med läckorna kommer att pågå under hela onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.