Annebergsborna ledsna när beskedet om nedläggningen av Flexator kom. Foto: SVT

Flexator lägger ned sin verksamhet – över 100 anställda varslas

Uppdaterad
Publicerad

Anneberg utanför Nässjö drabbas hårt då företaget Flexator idag meddelar att man lägger ner hela sin verksamhet. Drygt 100 personer varslas om uppsägning.

Efter en längre tids bristande lönsamhet, lägger Flexator AB nu ner sin verksamhet. Företaget har sin produktionsanläggning i Anneberg och nedläggningen kommer att innebära att samtliga 106 anställda på företaget varslas. Verksamheten kommer troligen att avvecklas under första halvåret 2022.

– Det är ett tungt besked att lämna till medarbetarna då vi tillsammans under flera års tid försökt vända den negativa trenden med en verksamhet som går med förlust, säger Magnus Tinglöf, vd för Flexator i ett pressmeddelande.

Personal har haft det på känn

Thimmy Wärn som nu kommer att förlora sitt arbete är inte förvånad.

– Vi har känt på oss det här ett tag nu.

Hör honom berätta mer i klippet ovan

Artikeln uppdateras

Fakta

Flexator AB producerar byggnader för bland annat skolor och kontor, så kallade modulhus. De grundades år 1956 under namnet Oresjös Fabriker.

År 2018 köptes Flexator upp av Adapteokoncernen, som enligt egna uppgifter är den ledande aktören i Norra Europa inom sin bransch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.