Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Plötsligt dök ett mindre flygplan plan rakt ner mot Emilia Lindblom och Anna Malmqvist . Hör deras dramatiska berättelse i klippet ovan. Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Emilia och Anna körde i diket: ”Planet bara dök mot oss”

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar tvingades väja ner i diket på en väg utanför Gislaved på tisdagskvällen när ett flygplan passerade på låg höjd över vägen. En kvinna i den ena av bilarna berättar om upplevelsen.

– Min man sa herregud, det kör alldeles för lågt.

Händelsen inträffade runt 20.30 på tisdagskvällen på riksväg 27 väster om Gislaved. Enligt kvinnan upplevde familjen att planet körde så lågt att hjulen bara var något högre upp än höjden på bilens tak. Sonen som övningskörde fick panik, tvärbromsade och körde ner i diket.

– Det är ju olagligt att köra så lågt. Vi var skärrade efteråt, framför allt min son som inte ville fortsätta köra, säger kvinnan.

Här står familjen i diket efter att planet flög lågt över vägen. De säger att de var oskadda, men skärrade efter händelsen. Foto: Läsarbild.

Även bilen som kom efter väjde ner i diket. I den satt Emilia Lindblom och Anna Malmqvist och såg hur flygplanet snabbt kom närmare.

– Det gick så snabbt, plötsligt dök planet bara mot oss. Vi visste inte hur vi skulle göra för att klara oss, säger Anna Malmqvist.

I klippet hör du henne berätta mer om den obehagliga upplevelsen.

Oklart varifrån planet kom

Uppgifter från en person uppger dessutom att ett flygplan körde lågt även bland hus i Gislaved samma kväll.

En representant för en flygklubb i närheten känner inte till händelsen och säger att det kan ha varit ett plan varifrån som helst i landet. Men att ett plan som flyger lågt mot en bilväg skulle kunna bero på motorfel som sedan avhjälps innan landning.

Ingen person kom till skada vid händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer