Det var i juli 2016 som kvinnans ägodelar förstördes i en brand. Foto: Jan Franzén

Flyttbil brann – ägodelar ersätts inte

Uppdaterad
Publicerad

Under flytten av kvinnas bohag började flyttfirmans bil att brinna. Alla kvinnans ägodelar förstördes, men hon ersätts inte.

Det var i juli 2016 som kvinnan tog hjälp av en flyttfirma för att flytta sina saker från Hjo till Tranås. Men på vägen utanför Gränna började flyttbilen plötsligt att brinna.

Kvinnan har sedan dess kämpat för att få ersättning för sina förstörda ägodelar, men nu skriver Tranås-Tidning att kvinnan förlorat mot flyttfirman eftersom det inte går att konstatera att de gjort något fel, utan det hela var en olyckshändelse. Inte heller kvinnans anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, gav något av samma anledning.

Vill varna andra

Bohaget var värderat till 300.000 kronor men eftersom ägodelarna befann sig i en flyttbil och inte i en bostad gäller inte heller hemförsäkringen. Trots detta fick kvinnan slutligen 100.000 kronor av sitt försäkringsbolag.

– Jag hoppas att händelsen har fått andra som ska flytta att noga kontrollera försäkringar och villkor innan de väljer flyttbolag, säger kvinnan till Tranås-Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.