Foto: TT/arkivbild

Folkomröstning om var simhallen ska ligga

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige beslutade under torsdagskvällen att det ska bli folkomröstning om vart den nya simhallen i Gislaveds kommun ska ligga.

Enligt Värnamo Nyheter pågick en lång debatt både för och emot innan voteringen i går kväll. Men tillslut stod det klart att det kommer att bli en folkomröstning.

– När det gäller kommuner så är folkomröstningar alltid rådgivande, samtidigt som det är viktigt att ta hänsyn till det resultat som det ger vid handen. En del tror att det går att renovera de tre simhallarna, men det är inte sant. Vår bedömning är att man klarar av att driva en simhall i en kommun av vår storlek, säger kommunalrådet Marie Johansson (S) till tidningen.

Gislaved

En av dem som inte ville ha en folkomröstning är Kommunisternas Erik Andersson (K).

– Vi anser att detta är en manipulativ folkomröstning. Varför var det ingen folkomröstning om Östergården? Detta gör att det blir motsättningar mellan Anderstorp och Gislaved, man släpper ut bypolitikens ande. Vi behöver inte de här motsättningarna, sade han och menade också att resultatet kan bli svårtolkat, sade han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gislaved

Mer i ämnet