Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många företag använder sig av artificiell intelligens. Marknadsföraren Emil Tigerlantz, till vänster, tycker det är spännande att få vara med i den här utvecklingen. I klippet får du se hur han använder AI. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Företagare i Jönköping om AI: ”Tror att vi kommer se en revolution”

Uppdaterad
Publicerad

AI kommer nära den mänskliga intelligensen. Och allt fler företag testar nu AI med syfte att underlätta arbetet. Emil Tigerlantz, delägare i reklambyrån Daybright i Jönköping förklarar att även om AI underlättar jobben så ska man inte lita fullt på dess resultat. 

AI-utvecklingen, och kännedomen om den, har exploderat den senaste tiden. Emil Tigerlantz tror att det kommer att dyka upp många olika verktyg framöver. 

– Jag håller på att utvärdera 25 olika verktyg just nu för att se vad som bäst kommer att hjälpa oss som marknadsförare, säger han.  

Vad är för-och nackdelen med AI? 

– Fördelen är att man sparar mycket tid, men nackdelen är att om man litar för mycket på den och inte tar sig tid att läsa igenom svaren man får av AI, så kan det bli fel.

Emil Tigerlantz visar hur han använder AI som copywriter i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.