Mikael Hill är klar för Fagerhult Habo. Foto: Jessica Gow/TT

Förre förbundskaptenen återvänder till Fagerhult Habo

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att den förre förbundskaptenen för svenska herrlaget Mikael Hill, återvänder till  SSL-laget Fagerhult Habo till nästa säsong. Kontraktet gäller till 2025.

Mikael Hill har en gedigen tränarkarriär i ryggen, i över 25 år har han varit tränare i olika innebandeyklubbar. Han har bland annat tränat Jönköpings IK, Fagerhult Habo, Mariestad, Mullsjö och nyligen slutade han som förbundskapten för svenska herrlandslaget. Nu har han alltså skrivit ett kontrakt med Fagerhult Habo på fyra år.

– Vi är glada och tacksamma över att han kommer till oss. Det är en bra kille med stor erfarenhet och stort kontaktnät, säger Björn Sunqvist som är ordförande i Fagerhult Habo.

Får två roller

Tanken är att han ska jobba som tränare för A-laget på halvtid och halvtid med att utveckla ungdomslagen i Fagerhult Habo.

– Han ska hjälpa oss att utveckla föreningen så att vi kan ta nästa kliv, säger Björn Sundqvist.

– Jag ser med tillförsikt fram emot att komma tillbaka till Fagerhult Habo IF. Habo kommun fortsätter att växa och idrotten med den, vilket gör att framtiden ser ljus ut. FIBH har som en ambition att växa sig starkare både organisatoriskt och sportsligt under de närmaste åren. Förhoppningsvis kan jag bidra på båda fronterna med de erfarenheterna som jag besitter, skriver Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Fagerhult Habo gör sin första säsong i SSL och har hittills haft det ganska tufft. Laget ligger för närvarande näst sist i en haltande tabell på en nedflyttningsplats.

Se klipp med tankarna inför säsongen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.