Forwarden Tobias Zälle säger att Fagerhult Habo kommer sätta avtryck i SSL i år. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Första säsongen för Fagerhult Habo i SSL

Uppdaterad
Publicerad

I helgen spelar Fagerhult Habo sin första match i innebandyns högsta serie, SSL. Målsättningen är att hålla sig kvar till nästa säsong.

– Vi ska försöka att hålla oss kvar i SSL, det är det enda vi pratar om, blir det mer än så tar vi det som en bonus, säger tränaren Johan Kihlblom.

Efter flera år kämpande i lägre serier och nio år i allsvenskan tog sig Fagerhult Habo upp till högsta serien förra säsongen. På söndag spelar de sin första match i SSL, när de möter lokalkonkurrenten Jönköpings IK på bortaplan.

– Det är kul att det börjar nu, sedan är det extra kul att möta JIK i ett derby i första matchen, säger forwarden Tobias Zälle.

”Ska sätta avtryck”

Hur tror du att det kommer att gå denna säsong?

– Vi är här för att sätta avtryck, vi vill inte vara det här laget som kommer upp som nykomling och parkerar bussen och försöker förlora med så lite mål som möjligt. Gör vi våra saker rätt så tror jag att det kommer att gå bra, säger han.

Få spelare med erfarenhet från SSL

Fagerhult Habo har en ung trupp där endast tre spelare har erfarenhet från spel i SSL sedan tidigare. Något som kan var både bra och dåligt, enligt Tobias Zälle.

– Det är klart att rutinen saknas i år men samtidigt så tror jag att vi är hungrigare än andra lag, säger han.

Johan Kihlblom, tränare Fagerhult Habo. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Vill bli ett SSL-lag

Även om Fagerhult Habo är nykomlingar i år så menar tränaren Johan Kihlblom att laget är redo för spel i högsta serien.

– Vi försöker utvecklas varje kväll, det gjorde vi i fjol och kan vi lyckas med det i år så kommer vi bli ett SSL-lag tids nog. Men det kommer nog att finnas lite upp och nergångar denna säsong, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.