Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Ansgariiförsamlingens första gudstjänst i annan lokal efter att kyrkan brann ner i början av augusti. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Här firar församlingen första gudstjänsten efter kyrkbranden

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan branden firade idag Ansgariiförsamlingen i Jönköping gudstjänst. De gjorde det på äldreboendet Lindgården i Jönköping där de nu planerar att fira sina gudstjänster framöver.

– Gudstjänsten är församlingens livsnerv, så det känns fantastiskt att få mötas till gudstjänst igen, trots att kyrkan är borta, säger Lennart Bergström, ordförande Ansgariiförsamlingen Jönköping.

Ett 60-tal besökare kom till Lindgården för att fira gudstjänst. En gudstjänst som präglades av sorgen efter branden, men också viljan att vara tillsammans och börja se framåt.

Lindgården blir tillfällig lokal

Efteråt hölls ett församlingsmöte där församlingen beslutade att samlingslokalen på Lindgården blir den plats där man tills vidare ska fira gudstjänst efter att den egna kyrkan brann ner.

På församlingsmötet gavs också information till medlemmarna om arbetet efter branden. Församlingen har ansökt om att få riva resterna av byggnaden som finns kvar efter branden.

I klippet hör du ordföranden Lennart Bergström säga hur han ser på en återuppbyggnad av kyrkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet