I klippet berättar forskaren om vilka konsekvenser HV71:s nedflyttning till hockeyallsvenskan kan få. Foto: SVT/Cmore

Forskare bakom HV71-studie: ”Nedflyttningen kan få flera konsekvenser”

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s minskade intäkter efter nedflyttningen till hockeyallsvenskan kan få flera konsekvenser. Det menar en av forskarna bakom en studie om HV71:s betydelse för Jönköpings län.

Mikaela Backman gjorde en studie tillsammans med två andra forskare år 2009 som handlar HV71:s ekonomiska betydelse för länet, en studie som HV71 bad forskarna att göra. I resultatet kom de fram till att elitidrott har en viktig betydelse för regional tillväxt och utveckling.

– Det handlar om mediaexponering, det är ett företag som har omsättning och de har anställda. HV71 attraherar folk från andra regioner eftersom de kommer på matcher och spenderar pengar, sen finns det också en ungdomsverksamhet som är otroligt viktigt, säger Mikaela Backman.

Mikaela Backman menar att nedflyttningen till hockeyallsvenskan kan få flera konsekvenser, se mer om det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.